Agenția de Management al Destinației Bihor și Discover Bihor organizează sâmbătă, 15 iunie, o tură de cicloturism pe un traseu cu o lungime de aproape 40 de kilometri, în destinația de ecoturism Pădurea Craiului.

Activitatea face parte dintr-un proiect finanțat cu suma de 2.718.106 Euro în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria 2014 – 2020 și implementat de către Agenția de Management al Destinație Bihor, în calitate de lider de proiect. Acțiunea are menirea de a familiariza participanții cu tehnicile de ghidaj turistic și cu produsele locale de turism.

Pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi vizitate mai multe obiective turistice, traseul având următorul itinerariu: Peștera Ungurul Mare – Șuncuiuș – Izbucul Izbândiș – Zece Hotare – Peștera Bătrânului – Tomnatic – Birtin – Vadu Crișului. ,,Este un traseu relativ greu, cu urcări abrupte și susținute și coborâri dificile. Necesită condiție fizică bună și biciclete de tip mountain bike, bine echipate”, avertizează organizatorii.

Startul va fi dat din fața Peșterii Unguru Mare din Șuncuiuș în jurul orei 9:30. Pentru a ajunge în localitatea Șuncuiuș, organizatorii recomandă să circulați fie cu trenul, fie cu mașinile personale. Compania feroviară Interregional Călători are posibilitatea să vă faciliteze transportul bicicletelor într-un mod civilizat. Automotorul pleacă sâmbătă din Gara Oradea la ora 07:12, cu sosire în Gara Șuncuiuș la ora 8:09, fiind prevăzut cu suporturi de bicicletă. Al doilea tren care pleacă spre Șuncuiuș este al companiei CFR și pornește din Oradea la ora 7:33, cu sosire în Gara Șuncuiuș la ora 8:50. Aceeași companie are tren de întoarcere din Halta Vadu crișului la ora 19:13, cu sosire în Oradea la ora 20:40. Recomandarea AMD Bihor este ca biletele să fie achiziționate din timp.

Este necesar ca toți turiștii să poarte în timpul deplasării cască de protecție omologată, vestă reflectorizantă și să transporte pe bicicletă copii de până la 7 ani numai dacă vehiculul are montat în fața sau în spate un suport special.

Larisa Patricia Herlaș

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene și a Guvernului României.

Copyright © For Tour BHHB 2019