Încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, producătorii au început să îşi aşeze mărfurile în staduri. Orădenii pot găsi în parcarea hypermarketului Auchan, de sâmbătă până duminică după-amiaza, produse apicole, de carmangerie, brânzeturi, legume, fructe şi sucuri, toate naturale, produse prin tehnici tradiţionale de 25 de mici antreprenori din judeţele Bihor şi Hajdú-Bihar. „Nu este suficient să spunem că sprijinim producătorii; trebuie să şi arătăm acest lucru. Producătorii şi produsele din Bihor sunt printre cele mai apreciate în regiune şi nu numai. Noi ştim acest lucru, dar trebuie să îl facem cunoscut. Astfel de evenimente au menirea de a populariza produsele şi producătorii locali şi de a-i aduce mai aproape de clienţi şi de retaileri”, ne-a spus Szabó József, administratorul public al judeţului, prezent sâmbătă dimineaţa, la Târgul Vinul şi Pâinea.

Un târg pentru promovarea produselor locale

La Târgul Vinul şi Pâinea, organizatorul, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor – liderul proiectului „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”, a asigurat un cadru pentru promovarea producătorilor, dar şi sprijinirea celor care doresc să se încadreze în muncă în domeniul industriei ospitalităţii. „De ce Vinul şi Pâinea? Deoarece încercăm în cadrul proiectului să promovăm atât simbolic cât şi faptic, micul antreprenor ce utilizează tehnici tradiţionale de producţie şi care poate deveni un exemplu de bune practici şi gust bun atât pentru consumatorul de masă cât şi pentru cel de nişă, care îşi doreşte o reîntoarcere la bucătăria simplă, produsele ecologice sau bio. Pâinea nu este doar un aliment ci simbolizează şi efortul propriilor mâini; să înveţi să produci ceva vandabil, de un gust aparte, care să fie sinonim cu identitatea locală”, a precizat Dumitru Sim, managerul proiectului. Printre partenerii AMD Bihor se află şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ai cărei consilieri vor sta la dispoziţia celor interesaţi de găsirea unui loc de muncă în domeniul HORECA.

Atât sâmbătă cât şi duminică, între orele 18-21, publicul vizitator va putea urmări şi cântece şi dansuri tradiţionale prezentate de ansambluri folclorice din cele două regiuni transfrontaliere.

Sursa: agentianewsbihor.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene și a Guvernului României.

Copyright © For Tour BHHB 2019