Sâmbătă, Agenția de Management al Destinație Bihor vă invită să vizitaţi judeţul pe bicicletă.

Agenția de Management al Destinației Bihor vă propune o nouă tură de cicloturism pe un traseu cu o lungime de aproape 30 de kilometri în Parcul Natural Apuseni, sâmbătă 28 septembrie 2019.

Pe parcursul zilei va fi vizitată o zonă turistică spectaculoasă din arealul Parcului Natural Apuseni, traseul pe care-l propunem având următorul itinerariu: Satul de vacanță Vârtop – Bubești – Șaua Ponița – Cheile Galbenei – Boga.

Este un traseu cu coborâri dificile și urcări susținute care necesită condiție fizică bună și biciclete de tip mountain bike, bine echipate. Participanții au obligația de a purta cască, vestă și de a avea bicicletă de teren de tip mountain bike. Organizatorii își rezervă dreptul de a exclude din cadrul evenimentului participanții care nu respectă cele menționate.

Bicicliștii sunt sfătuiți să-și asigure rezerve de apă pe parcursul traseului și transportul până la locul de start din satul de Vacanță Vârtop. Organizatori asigură ghidajul, două mese și transportul șoferilor de la Boga la Vârtop.

Traseu

Traseul pornește din satul de vacanță Vârtop, una dintre destinațiile turistice importante ale județului. Traseul va continua în Parcul Natural Apuseni spre satul Bubești apoi prin Șaua Ponița, spre Cheile Galbenei. Peisajele naturale oferite de abrupții stâncoși ai văii Galbenei precum și o scurtă incursiune în Cheile Galbenei vor oferi posibilitatea participanților să descopere o puțin din potențialul turistic al Parcului Natural Apuseni.

Tura va continua pe Valea Galbenei, prin păduri de foioase, pe lângă Cantonul Păuleasa, până în satul de vacanță Boga la una dintre pensiunile situate în apropiere.
Startul se dă sâmbătă 28 septembrie din fața Hotelului Four Seasons din satul de vacanță Vârtop, în jurul orei 10:00.

Participanții sunt rugați să se înscrie online folosind link-ul de pe pagina de facebook a Agenției de Management al Destinației Bihor. Nu există costuri de participare, doritorii asigurându-și însă transportul până la locul de pornire. Din zona satului de vacanță Boga, la finalul zilei, vor exista mijloace de transport care să asigure întoarcerea șoferilor la locul de pornire pentru a-și recupera mijloacele de transport personale.

De aceea, în formularul de înscriere, participanții sunt rugați să menționeze dacă sunt șoferi ai unui vehicul și au nevoie de transport la finalul zilei.

„Traseul propus ne va purta prin arealul Cheilor Galbenei, unul dintre cele mai atractive resurse naturale ale zonei. Spectaculoase și fascinante prin diversitatea, densitatea si amploarea formelor si fenomenelor carstice dezvoltate în perimetrul lor, Cheile Galbenei atrag anual turiști veniți din toate colțurile lumii. Urmând poteca turistică Circuitul Galbenei descoperim un peisaj de o sălbăticie aparte: un izvor carstic spectaculos, abrupturi de peste 200 m înălțime în care se deschid gurile unor peșteri fosile, o frumoasă cascadă sub forma de evantai, specii rare de floră și faună. Tura de bicicletă poate deschide apetitul participanților pentru a reveni special pentru drumeție pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din Parcul Natural Apuseni”, spun reprezentanţii Agenției de Management al Destinație Bihor.

Sursa: bihon.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene și a Guvernului României.

Copyright © For Tour BHHB 2019