Partnerség egy jobb jövőért

www.interreg-rohu.eu

A pályázat megnevezése: “CREATING AND DEVELOPING A CROSSBORDER POLYCENTRIC NETWORK FOR TRAINING AND SUPPORT TO INCREASE THE QUALITY OF TOURIST AND HANDCRAFT CROSS-BORDER SERVICES IN THE COUNTIES OF BIHOR AND HAJDÚ BIHAR”
A pályázat összértéke: 2.718.106 Euró
Projekt vezető partner: Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség
Partnerek: KÖRÖSSZEGAPÁTI ROMÁN ORTODOX PARÓKIA (határon túli partner), NAGYVÁRADI RÓMAI KATOLIKUS PÜSPÖKSÉG, A BIHARPÜSPÖKI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG, A NAGYVÁRADI ÉSZAK-ŐSI ORTODOX PARÓKIA és IZBUC KOLOSTOR (helyi partnerek)
A pályázat kezdete: Március, 2019
A pályázat vége: Február, 2023

A pályázatról

Helyszín: Nagyvárad, Bihar megye

A pályázat összértéke: 2.718.106 Euró

A pályázat célja:

A Bihar—Hajdú-Bihar eurórégióban található természeti és emberi erőforrások felhasználásával és továbbképzével a helyi turizmus, turisztikai szolgáltatások és a vendéglátás hatékonyságának javítása.

Mutatók, célkitűzések:

 • Összeköttetésben álló rendszerek és továbbképző központok kialakítása (6 továbbképző központ)
 • Közös határon túli együttműködés a turizmus ágazáta iránt érdeklődő munkaerőpiac esetében
 • Határon túli integrált humánerőforrás stratégiák kidolgozása a képzett szakemberek munkaerőpiacon való elhelyezkedés érdekében, ezáltal is erősítve Bihar és Hajdú-Bihar turisztikai kínálatát
 • A térségből származó termékek, szolgáltatások kiemelése és kapcsolati infrastrukturák létrehozása
 • 1020 ember képzése a turisztika, kulturális turizmus és a vendéglátás ágazatában
 • 2 workshop szervezése azok számára akik a turizmus ágazatában szeretnének elhelyezkedni, amely során bemutatásra kerülnek a legújabb szakmai irányzatok és tehnológiai újítások
 • 22 rendezvény szervezése a partnerekkel közösen amelyek során a munkaerő piac számára
  népszerűsítésre kerülnek a turizmusban, kulturális turizmusban, a vendéglátóiparban rejlő lehetőségek, illetve helyi termékek
 • Egy közös online adatbázis és weboldal létrehozása a turizmusban és vendéglátásban keresendő humán erőforrásokról

A pályázat célcsoportja és lehetséges kedvezményezettjei:

A célcsoportok a következő kategória szerint vannak felosztva:

 • A pályázat fő célcsoportja a projekt vezetői státusban lévő Bihar megyei TDM, valamint az öt további partner intézmény, továbbá azon civil szervezetek, kulturális intézmények, helyi továbbképző központok amelyek jelenleg is a turizmus és a vendéglátás ágazatában tevékenykednek.
 • Azon személyek akik szeretnének egy képzést elvégezni, vagy munkahelyet keresnek a turizmus ágazatában.
 • A helyi és országos turisztikai információs központokban és kulturális intézményekben dolgozó szakképzetlen alkalmazottak.
 • Az utolsó tanulmányi évükben lévő diákok és egyetemi hallgatók, akik szeretnének a turizmus ágazatában egy képzést elvégezni.

A pályázat fő kedvezményezettjei a turisták, hiszen a szakképzet emberi erőforrások révén  a turisztikai szolgáltatások minőségének javulása várható, Bihar megye és a pályázatban lefedett térségek lakossága, a különféle szolgáltatásokat biztosító entitások és a turizmus ágazatában tevékenykedő civil és kulturális szervezetek.

A pályázat közvetlen módon a helyi, valamint a Bihar — Hajdú-Bihar eurórégió gazdaságára lesz hatással, hiszen 1020 személy szerezhet szakmai képzést a turimus ágazatában és 6 képzésközpont lesz kialakítva. Ezen faktorok hozzájárulnak majd a turisztikai szolgáltatások minőségi javulásához, amely Bihar megye és a Bihar — Hajdú-Bihar eurórégió turisztikai kínálatának előnyősebb piaci elhelyezkedéseit vonhatja maga után, illetve megnövelheti a turizmusból befolyó illetékek és jövedelmek arányát a térségekben. 

Hírek:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Közbeszerzések:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Események:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Copyright © For Tour BHHB 2019